Subota, 20 travnja, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

U tijeku čak tri literarna natječaja udruge Mlada pera

Kontinent ili more, u čemu različite su zore?
Ilustracija: Goran Radiković

1.lipnja započela su i sve do 20. prosinca trajat će dva literarna natječaja udruge Mlada pera: Kontinent ili more, u čemu različite su zore?Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’.

Svatko zna što voli u svome zavičaju, u svome kraju i po čemu je njegov kraj jedinstven u odnosu na druge dijelove, ali…
…uvijek postoji to ali!

Natječajem Kontinent ili more, u čemu različite su zore?  pitamo mlade literate, što ima u nekom drugom dijelu Lijepe naše, a što nema u njihovom zavičaju? Što bi htjeli da bude i kod njih jer drugdje toga ima, a kod njih nema?

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’ natječaj je u kojem te pitamo koju supermoć bi htio imati da možeš ispraviti nešto što misliš da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…ili jednostavno koja supermoć da bi pomogao nekome u nečemu? A možda ti treba supermoć da promijeniš nešto kod samoga sebe?

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć'
Ilustracija: Goran Radiković

Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete u tri kategorije:

  • osnovnoškolci 1. – 4. razreda
  • osnovnoškolci 5. – 8. razreda
  • srednjoškolci

Pozivamo i zainteresirane sponzore koji bi željeli nagraditi djecu-pisce svojim proizvodom ili poklon bonom da nam se jave!

15.listopada završava literarni natječaj za osnovnoškolce Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara! kojim udruga Mlada pera daje priliku najmlađim autorima da u formi basne izraze vlastite pouke i mudrosti bile one upućene roditeljima, učiteljima, ili sebi samima te možda lakše progovore o temi ili problemu koji je za njih bitan. Mogu izabrati životinju koja će biti odraz njih samih ili pak onih kojima je pouka upućena. Tiskat će se bojanka s najboljim radovima.

Mladi literati, došlo je vaše vrijeme da pokažete (i napišete) što znate (i mislite)!

Basna je priča prava jer životinja mudrost izgovara!

 

Svaki cent je itekako značajan!

Odgovori