Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Donacije udruge

Slikovnica Vitezovi Proljetne livade podijeljena je vrtićima, školama, centrima za skrb, udrugama  i knjižnicama u Maloj Subotici, Štrigovi, Daruvaru, Oriovcu, Gornjem Mihaljevcu, Zagrebu, Donjoj Zelini, Ljubešćici, Otoku, Višnjevcu, Lipiku, Našicama, Magadenovcu, Bariloviću, Vrgorcu, Velikoj, Virovitici, Varaždinu, Rakovom Potoku, Pleternici, Slunju, Čepinu, Slatini i naravno Čakovcu, opširnije u članku Ambasador Udruge Mlada pera Luka Prgić razveselio djecu slikovnicama

Udruga Međimurski informatički klub je u sklopu Naj-akcije Grada Čakovca Pozoji nad gradom Čakovcem organizirala tri besplatne radionice modelarstva i maketarstva za djecu. Iste su održane u atriju Muzeja Međimurja Čakovec, kao dio programa obilježavanja Dana grada Čakovca.

Ciklus trodnevnih radionica edukativno-kreativnog karaktera zaključen je izradom i oslikavanjem zmajeva. Šareni zmajevi različitih motiva preplavili su jezero podno zidina Staroga grada, gdje su sudionici odmjerili vještine u natjecanju puštanja zmajeva. Nagrade za najuspješnije natjecatelje, u obliku bilježnica i slikovnica Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka, osigurala je udruga Mlada pera.

Radionicama “Pozoji nad gradom Čakovcem” oživjeli povijest grada

100 slikovnica i 50 bilježnica za stotinjak djece pomogao je podijeliti i gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač. Naime, Grad Čakovec je proračunskim sredstvima sufinancirao cijeli projekt Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka,  a to su učinile i Općine Nedelišće, Gornji Mihaljevec i Mala Subotica pa su i njihove škole i vrtići dobili slikovnice .

Možda će se nekima učiniti nevažno i svakako je važnije osigurati kamp kućice onima koji s djecom još spavaju u autima, ali djeci treba malo i recimo to tako razbibrige da se barem nakratko osjete ipak samo djecom; zato nas je razveselila informacija da su poslani i neki primjerci slikovnice Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka te su dani djeci s područja Petrinje kojima su lica živnula i uhvatila se i bilježnica da odmah crtaju Zmajčeka Pozojčeka! Sad su barem nakratko samo djeca s maštom!