Utorak, 19 ožujka, 2024

Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’

Imaš super najboljeg prijatelja i sve je za 5 osim jedne navike koja te pomalo smeta. Koja supermoć ti treba da bi mogao tu naviku promijeniti. Ili se prijatelj prihvaća u kompletu takav kakav je?

Mama i tata su ti baš pravi no jedan detalj te davi. Kojom supermoći bi promijenio to?

Djed i baka su uvijek bez krivog znaka ili možda ipak nešto ima što ne sviđa se svima? I zato je supermoć tu da riješimo dilemu svu!

Kvart gdje živiš je kvart snova no možda ti ipak treba supermoć ova da je lijepo ispod svakog krova?

Mjesto gdje živiš ima parkove i igrališta no uz supermoć bi bilo i više gledališta!

Država tvoja ima i planine i rijeke i more i vrijedne ljude no uz koju supermoć da joj bolje bude?

Planet naš pomalo se već guši, uz koju supermoć ga Zemljani ne bi imali na duši?

Dakle pitanje: koju supermoć bi htio da možeš ispraviti nešto što misliš da bi trebalo kod prijatelja ili roditelja ili općenito ljudi, u prirodi, na svijetu…ili jednostavno koja supermoć da bi pomogao nekome u nečemu? A možda ti treba supermoć da promijeniš nešto kod samoga sebe?

Promjene su nešto što želimo i čega se često istovremeno i bojimo jer “bez želje za promjenom ni žarulja se ne može promijeniti!” Ima li želje za promjenama koje su nemoguće, treba li puno truda, malo truda ili bez čarobnog štapića ili supermoći nije ni zamislivo da se promjena desi? Cilj nam je to otkriti ovim natječajem!

Da bismo uspjeli u životu moramo znati prihvatiti kritiku. Sposobnost prihvaćanja kritike je jako važan dio uspjeha te je važno znati prihvatiti ju, ali i uputiti, a da ona bude pozitivna, dobronamjerna, motivirajuća. Konstruktivna kritika može biti jedna od najkorisnijih poruka koju možete nekome uputiti.

“Kritika ne smije biti zlovoljna i razorna, goli noževi i čupanje korijenja; kritika mora usmjeravati, poučavati, nadahnjivati.” – Ralph Waldo Emerson

Projekt je namijenjen osnovnoškolcima, srednjoškolcima i čitateljima portala Top generacija.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’!”

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu.

2.Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci i srednjoškolci Republike Hrvatske.

3.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.06. – 20.12.2021. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove.

4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.

5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu (font i prored po želji jer portal automatski prebacuje u zadani font) na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Da imam supermoć ova bi promjena morala doć’. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati (može se i fotografirati mobitelom) i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice,  razredom i školom iz koje dolazi ili godinama autora te imenom mjesta iz kojeg dolazi.

Molimo mlade autore/ice da prije samoga slanja svojih radova pregledaju tekst i isprave pravopisne i gramatičke pogreške te ih, ako su u mogućnosti, lektoriraju uz pomoć roditelja ili učitelja. Kad se rad objavi na portalu Top generacija ispravci i korekcije više nisu mogući!

6.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao  i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.Nagrađuju se najbolji (čitaj: najkreativniji) u tri kategorije:

  • osnovnoškolci 1. – 4. razreda
  • osnovnoškolci 5. – 8. razreda
  • srednjoškolci

Najbolji dobivaju poklon pakete i plakete!

8.Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete se da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Donirajte Udrugu Mlada pera