Srijeda, 17 travnja, 2024

Projekt RAZLIČITOST

Plakete za projekt Različitost

S novom školskom godinom 2017./2018. kreće i naš prvi veći projekt s ciljem izdavanja prve knjige dječjeg literarnog stvaralaštva na temu RAZLIČITOST.

Tema je za sve uzraste ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira, ili ga neka radnja najbolje opisuje.

Projektom se, osim širenja pismenosti i literarnog izražavanja, djecu želi  upoznati s pojmom RAZLIČITOST i da različitost nosi pozitivan, a ne negativan predznak.

Najkreativnije i najoriginalnije radove ćemo nagraditi, a zatim izdati i knjigu s izborom pristiglih radova.

Kod proglašenja najboljih radova planiran je dolazak najboljih mladih autora na uručenje nagrada.  Po njezinu izlasku, autori će po primjerak knjige dobiti na dar, jednako kao i školske knjižnice čiji su se učenici odazvali natječaju.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT „RAZLIČITOST“

  1. Organizator projekta „Različitost“ je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na temu „Različitost“. Ne ocjenjuje se duljina rada, niti radovi o različitosti, ocjenjuje se kreativan pristup na temu različitost.
  2. U natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci Republike Hrvatske i polaznici hrvatske nastave u inozemstvu.
  3. Svi pristigli radovi bit će objavljeni u zajedničkoj knjizi, koju će dobiti pobjednici natječaja i knjižnice svih škola iz kojih su pristigli radovi.
  4. Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova. Kako je zapravo nemoguće objektivno ocijeniti koji je rad najbolji, najboljim radovima proglasit će se oni koji ostave najbolji subjektivni dojam na članove žirija, odabir teme i originalnost obrade teme, sukladno uzrastu autora.
  5. Radovi se mogu poslati poštom ili emailom u doc. ili docx. formatu. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati na https://www.mlada-pera.medjimurje.info/projekti-i-financiranje/projekt-razlicitost/ i potpisanu od strane roditelja zajedno s radom poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na udruga@mlada-pera.medjimurje.info .

Radovi će biti objavljeni sa imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom.

  1. Nagrade osiguravaju donatori i sponzori, a bit će uručene dobitnicima na svečanoj podjeli. Dodjela će se izvršiti nakon što knjiga bude tiskana.
  2. Rok za slanje radova od 1. listopada do 31. prosinca 2017. godine u ponoć.
  3. Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

SUGLASNOST RODITELJA ZA OBJAVU DJEČJEG LITERARNOG URATKA – molimo isprintati suglasnost i potpisanu poslati poštom ili potpisanu skenirati i poslati na email

Donatori i sponzori projekta Različitost

Rezultati natječaja Različitost

Zlatno, Srebrno i Brončano pero uručeni vlasnicima

Donacije možete izvršiti uplatom na žiro račun HR3124020061100838696 kod Erste banke. Hvala vam što podržavate djecu!
Svaki cent je itekako značajan!