Četvrtak, 28 ožujka, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

Udrugu Mlada pera i Renata Obadića povezuje – povrće!

Udrugu Mlada pera uvijek se povezuje s dječjim literarnim radovima no ona u svom programu ima i poticanje na blogiranje osoba svih uzrasta te aktivno sudjelovanje u komentiranju društvenih, sportskih, kulturnih i socijalnih događanja.

Jedna od bitnih stavki koja povezuje sve uzraste je povrće. Zdravo povrće je važno u prehrani i djece i odraslih i nitko ne može osporiti da je važno i u prehrani mladih literata, mladih pera. Zato je udruga Mlada pera pripomogla u realizaciji knjige Vodič za uzgoj povrća Renata Obadića iz Male Subotice jer svježe, original i zdravo povrće, uvijek je bolje od kupovnog, kako kaže autor. Dodaje i da salata, mrkva i rajčica možda neće biti lijepe kao iz trgovine, ali će biti svježe, zdrave i uvijek dostupne kad ih uzgojite u svom vrtu, balkonu, tegli, sa ili bez zemlje. Ovaj vodič će vam pomoći da uzgojite vlastito povrće, veselite se svakodnevnim promjenama u rastu povrću i uživate u njegovoj berbi.

Tijekom godina skupio je materijale i slike, uz pomoć kolega s kojima je zajedno razrađivao knjigu. Surađivao je i s LAG-om “Međimurski doli i bregi”. Pohađao je njihove seminare gdje je imao i stručnu pomoć mentora, te je imao mogućnost edukacije, uz koje je razrađivao poslovni plan za realizaciju ideje. Realizaciji knjige između ostalih pripomogli su i Općina Mala Subotica te Međimurska županija.

Knjiga “Vodič za uzgoj povrća” je izdana, a promocija je u planu u listopadu, u Matici hrvatskoj u Čakovcu. Knjiga je dostupna direktno od autora putem web ili Facebook stranice.

Udrugu Mlada pera i Renata Obadića povezuje - povrće!

 

Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori