Utorak, 19 ožujka, 2024

Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!

Red je na nešto sasvim novo, natječaj potpuno različit od svih do sada jer mi volimo različitost, ali i natječaj kao i svi do sada jer želimo da i dalje pišete, budete literarno kreativni.

Imamo tri tenora, imamo tri mušketira, imamo tri kralja, imamo tri praščića, sada želimo tri mlada autora koji će zajedno objaviti svoju prvu knjigu.

Dakle Udruga Mlada pera financirat će zajedničku knjigu troje mladih autora starosti između 8 i 18 godina pod nazivom Vrtuljak u vrtuljku! Jedan autor dobiva svoju trećinu s poezijom, druga trećina ide autoru proze, treća trećina je naravno vrtuljak poezije i proze!

Možeš slati samo poeziju ili samo prozu ili oboje, a opet završiti u knjizi samo s poezijom ili samo s prozom, ovisi o procjeni žirija! Radove možeš slati za vrijeme cijelog trajanja natječaja, ne moraš sve radove poslati odjednom, a dovoljna je jedna suglasnost.

Teme su slobodne, a projektom se, osim širenja pismenosti i literarnog izražavanja mladih iste želi potaknuti na razvijanje vlastitog književno-umjetničkog stila, punog emocija, subjektivnosti, obogatiti izražajnim sredstvima sadržaj i razvijati postizanje cjelovite kompozicije.

 

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “NAPIŠI PJESMU ILI PRIČU KOJU I OBJAVI KNJIGU SVOJU”

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera.

2.Na natječaju mogu sudjelovati mladi građani Republike Hrvatske između 8 i 18 godina ( mogu sudjelovati osobe koje su u 2020. navršile ili navršavaju 18 godina).

3.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.04. – 31.12.2020. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru no to ne znači i da će svi radovi istog autora biti objavljeni u knjizi. Broj odabranih pjesama i proznih radova ovisi o odluci žirija. U knjizi će se objaviti radovi troje autora koji će biti i navedeni kao autori knjige po abecedi.

Radovi pristigli na natječaj u periodu 01.04.-23.04. bit će objavljivani 23.04. u periodu 00-24 jer će se Udruga Mlada pera tako priključiti Noći knjige.  #nocknjige  #sknjigomnisiizoliran

Noć knjige

4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova.

5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju!. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice  i imenom mjesta iz kojeg dolazi.

Sve promjene teksta nakon što je objavljen na portalu Top generacija može zatražiti samo autor teksta ili osoba koja je poslala tekst na objavu/natječaj (mentor, roditelj ili netko treći).

6.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao  i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.Sva tri odabrana autora dobit će po 30 primjeraka knjige.

8.Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete se da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Donirajte Udrugu Mlada pera