Utorak, 19 ožujka, 2024

Piši na jeziku kojim se najlakše izražavaš – različitim jezicima na istome putu

RAZLIČITIM JEZICIMA NA ISTOME PUTU

U današnje doba globalizacije iznimno je važno čuvati nacionalni identitet jer se događaju velika ispreplitanja različitih kultura, a da bismo naučili mlade da postanu građani svijeta prvo ih treba naučiti cijeniti svoju vlastitu kulturu i duhovnu baštinu, ali im pokazati i načine poštovanja različitosti drugih kultura.

Tema je za sve uzraste ista jer pojam različitost ima vrlo široko značenje i može se primijeniti na bezbroj područja, pa neka svaki pojedinac piše o onoj temi/području na koje ga pojam različitost prvo ili najviše asocira, ili ga neka radnja najbolje opisuje, ali na svom materinjem jeziku, dijalektu ili čak i umjetnom jeziku koji on smatra važnim u svom životu/razvoju. Bude li to bednjanski dijalekt, latinski ili klingonski jezik, važno je da dobijemo i verziju na hrvatskom jeziku koja odgovara originalu.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “RAZLIČITIM JEZICIMA NA ISTOME PUTU”

  1.  Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu.
  2.  Na natječaju mogu sudjelovati svi osnovnoškolci  Republike Hrvatske.
  3.  Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.04.2019. – 30.09.2019. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni do kraja listopada, a zbornik tiskan do kraja siječnja 2020. godine.
  4.  Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.
  5.  Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Različitim jezicima na istome putu. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja  poslati poštom na
  6. Udruga Mlada pera
    Travnik 14
    40000 Čakovec

    ili  potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ukoliko se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

    Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice, razredom i školom.

    Radovi mogu biti popraćeni vlastitim autorskim fotografijama ili ilustracijama kao i fotografijama i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad fotografijama ili ilustracijama.

  7. Rad može biti na bilo kojem dijalektu ili jeziku, ali je tada obavezno uz original poslati i prijevod na hrvatskom jeziku za koji se jamči da odgovara originalu.
  8. Najbolji autori bit će nagrađeni sa:

    – 1. mjesto: 1.000,00 kn i plaketa Zlatno pero,
    – 2. mjesto: 750,00 kn i plaketa Srebrno pero,
    – 3. mjesto: 500,00 kn i plaketa Brončano pero.

    Novčana nagrada se isplaćuje jedino i isključivo na tekući ili žiro-račun dobitnika, odnosno roditelja, odnosno skrbnika. Novčana nagrada se ni u kojem slučaju neće isplatiti na račun škole iz koje dolazi učenik/ca!

  9. Objava najboljih radova bit će najkasnije do 31. listopada 2019. godine na službenoj stranici udruge Mlada pera.
  10. Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

    – ako sudionik prekrši ova pravila,

    – ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

    – ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

  11. Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete sa da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Svaki cent je itekako značajan!