Utorak, 19 ožujka, 2024

Koja je dobitna kombinacija?

Koja je dobitna kombinacija?

Literarni natječaj u kojem se natječu dijete i roditelj. Svoj literarni uradak o bilo kojoj temi moraju poslati maloljetno dijete u trenutku slanja rada i roditelj, no svi će svoj literarni uradak morati započeti istom rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…(rečenicu nastavlja autor/ica). Traži se koja kombinacija će biti najkreativnija: kći-majka, kći-otac, sin-majka ili sin-otac?

Uobičajeno je da se organizira i potiče zajedničko igranje djeteta i roditelja. Udruga Mlada pera želi ih izazvati na zajedničko literarno kreativno stvaranje. Dok se kod djeteta razvija literarna kreativnost, roditelj se potiče na aktivnost blogiranja. Uz neprocjenjivo zajedničko provedeno vrijeme natječaj ima za cilj, osim poticanja mašte i kreativnosti te razvijanja literarnih vještina i poticanje na istraživanje i čak pozitivnu međusobnu kritiku. Povezivanje djece i roditelja korisno je objema skupinama. Roditelji prenose svoja znanja te potiču i usmjeravaju djecu te ih time uče kako biti mentor, kako se brinuti za mlađe od sebe i kako uspješno izvesti projekt do kraja, a djeca dobivaju znanje od starije skupine. Zato je ovaj projekt bitan. Osim same kreativnosti od djece se očekuje i inovativnost, odnosno razmišljanje na nov način za koji dosad nisu imali priliku. A kada se gleda u širem smislu cijela zajednica, dolazi se do toga da se djecu priprema na ravnopravno sudjelovanje u zajednici i uči timskom radu u različitim skupinama.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “KOJA JE DOBITNA KOMBINACIJA?”

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu.
Na natječaju mogu sudjelovati svi maloljetnici do trenutka slanja rada i njihovi roditelji/skrbnici odnosno bake i djedovi, građani Republike Hrvatske.
2.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.05.2019. – 31.10.2019. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni do kraja studenoga, a zbornik tiskan do kraja siječnja 2020. godine.
3.SVI radovi, bez obzira na temu, moraju započeti rečenicom: Bio bi to još jedan sasvim običan dan, da nije…(rečenicu nastavlja autor/ica).
4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.
5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Za natječaj Koja je dobitna kombinacija?. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost za sudjelovanje na natječaju Koja je dobitna kombinacija. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili potpisanu skenirati i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ukoliko se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

6.Radovi će biti objavljeni s imenima i prezimenima autora/ice, godinama djeteta, srodstvom i imenom mjesta u kojem žive.

7.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim autorskim fotografijama ili ilustracijama kao i fotografijama i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara za eventualnu povredu autorskih prava nad fotografijama ili ilustracijama.

8.Najbolje kombinacije bit će nagrađene sa:
– 1. mjesto: 1.000,00 kn i plaketa Zlatno pero,
– 2. mjesto: 750,00 kn i plaketa Srebrno pero,
– 3. mjesto: 500,00 kn i plaketa Brončano pero.

Novčana nagrada se isplaćuje jedino i isključivo na tekući ili žiro-račun dobitnika, odnosno roditelja, odnosno skrbnika.

9.Objava najboljih radova bit će najkasnije do 30. studenog 2019. godine na službenoj stranici udruge Mlada pera.
Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:
– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

10.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete sa da je objava Vaših podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).