Subota, 25 svibnja, 2024

Moja priča iz Međimurja

Međimurje je bogato povijesnim i kulturnim nasljeđem, zemlja prekrasnih prirodnih ljepota, uključujući rijeke, jezera, šume i polja. Ovi prirodni elementi mogu se iskoristiti za stvaranje priča i pjesama o Međimurju.
Mladi literati mogu istražiti Međimurje kao inspiraciju za pisanje priča i pjesama.
Postoje brojne povijesne znamenitosti i znamenitosti koje govore o kulturnom nasljeđu. Ove znamenitosti mogu biti izvor inspiracije za mlade pisce.
Međimurje također ima bogatu tradiciju glazbe, plesa i umjetnosti. Ove tradicije mogu biti izvor inspiracije za mlade pisce koji žele pisati priče i pjesme o Međimurju i njegovoj kulturi.
Međimurje je također dom brojnim životinjama. Mladi pisci mogu iskoristiti ovu raznolikost životinja kao inspiraciju za svoja djela. Životinje mogu biti korištene kao likovi ili simboli u pričama i pjesmama.
Međimurje je dom mnogim ljudima. Oni žive u malim selima i gradovima. Mladi pisci mogu iskoristiti ljude Međimurja kao izvor inspiracije za svoje priče i pjesme. Oni mogu istražiti život ljudi, njihove navike i običaje.
Mladi pisci također mogu istražiti različite dijalekte ljudi Međimurja. Ovi dijalekti mogu biti korisni za stvaranje priča i pjesama o Međimurju. Oni mogu biti korišteni za stvaranje autentičnog govora likova.

Projektom se želi potaknuti djecu iz cijele Hrvatske na literarno stvaralaštvo, da napišu kreativne literarne radove vezane uz Međimurje koji će biti objavljeni na portalu Top generacija. Mladi literati dat će publici novi uvid u Međimurje. Mogu pisati o temama kao što su povijest, kultura, okoliš, običaji i jezik Međimurja, ili istraživati strategije za promicanje zaštite okoliša i razvoj turizma.  Pisanje priča i pjesama o Međimurju pomoći će mladoj publici u razumijevanju kulturnog nasljeđa zemlje. Ovo će biti koristan način da se prenese znanje o Međimurju na buduće generacije.

Na natječaju mogu sudjelovati osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele Hrvatske, a njihovi radovi moraju biti vezani uz Međimurje. Najbolji će ponijeti titulu Literarnog ambasadora Međimurja!

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “Moja priča iz Međimurja”

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu.

2.Na natječaju mogu sudjelovati osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele Hrvatske, a njihovi radovi moraju biti vezani uz Međimurje.

3.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 01.06. – 10.12.2023. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove, a mogu biti na kajkavskom književnom jeziku, kajkavskom narječju ili hrvatskom jeziku no nećemo odbiti ni čakavski dijalekt.

4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.

5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu (font i prored po želji jer portal automatski prebacuje u zadani font) na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Moja priča iz Međimurja. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja/skrbnika za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja/skrbnika  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati (može se i fotografirati mobitelom) i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice,  razredom i školom iz koje dolazi ili godinama autora te imenom mjesta iz kojeg dolazi.

Molimo mlade autore/ice da prije samoga slanja svojih radova pregledaju tekst i isprave pravopisne i gramatičke pogreške te ih, ako su u mogućnosti, lektoriraju uz pomoć roditelja ili učitelja. Kad se rad objavi na portalu Top generacija ispravci i korekcije više nisu mogući!

6.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao  i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.Između svih autora bira se maksimalno 10 najkreativnijih koji osvajaju titulu Literarnog ambasadora Međimurja što će svaki pobjednik dobiti ovjekovječeno na plaketi. Radovi odabrani od strane žirija pristigli prije zaključenja projekta Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja ući će u zbornik i autori će dobiti svoj primjerak zbornika . Također, do 10 najkreativnijih autora dobit će po 20 € novčane nagrade!

Novčana nagrada se isplaćuje jedino i isključivo na tekući ili žiro-račun dobitnika, odnosno roditelja, odnosno skrbnika. Novčana nagrada se ni u kojem slučaju neće isplatiti na račun škole iz koje dolazi učenik/ca!

8.Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete se da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

 

Donirajte Udrugu Mlada pera