Nedjelja, 26 svibnja, 2024

Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja

Nakon 5 godina postojanja, 4 zbornika, 3 slikovnice i 1 knjige vraćamo se svojim počecima!
Udruga Mlada pera poznata je po svom radu s mladima i poticanju dječjeg literarnog stvaralaštva stoga će skoro cijele kalendarske 2023. godine prikupljati literarne radove mladih, sve objaviti na portalu Top generacija, a najbolje u zborniku.

Prije 5 godina prva objava je bila:

Znamo da među mladima ima mnogih koji pišu, neki poskrivećki, neki javno. I ima ih svih godina, svih generacija, a mi ih pozivamo da svi zajedno, bez obzira na starost, budu TOP GENERACIJA, generacija koja piše i koja želi pokazati to što piše.
Bez obzira pišu li stalno, ili imaju neki sastavak iz škole na koji se posebno ponose, zovemo i osnovnoškolce i srednjoškolce da ih pošalju na portal, mi ćemo ga objaviti. Radi li se samo o nekoliko misli, sastavku, priči, eseju, pjesmi, epu, nema veze, neka šalju ako žele da i drugi pročitaju ono što je njihov mozak (ili srce) iskomponirao.

Sada ćemo samo dodati: Djeca šalju, portal TOP GENERACIJA objavljuje sve, a najbolji radovi bit će objavljeni u godišnjem zborniku!

Dakle, tema je slobodna, forma je slobodna, što više radova pošaljete veća je mogućnost da će vam rad biti objavljen u godišnjem zborniku!
Posebno poglavlje u zborniku bit će posvećeno Otkrivačima Najkutka Međimurja, a sva ostala poglavlja formirat ćete vi sami temama i sadržajem svojih literarnih uradaka!

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja”

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad koji će biti objavljeni u godišnjem zborniku.

2.Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih Republike Hrvatske, no sa zadovoljstvom ćemo primiti i radove hrvatskog govornog područja i preko granice!

3.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 10.01. – 15.10.2023. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove, a mogu biti na dijalektu ili hrvatskom jeziku.

4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.

5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu (font i prored po želji jer portal automatski prebacuje u zadani font) na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja/skrbnika za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja/skrbnika  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati (može se i fotografirati mobitelom) i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice,  razredom i školom iz koje dolazi ili godinama autora te imenom mjesta iz kojeg dolazi.

Molimo mlade autore/ice da prije samoga slanja svojih radova pregledaju tekst i isprave pravopisne i gramatičke pogreške te ih, ako su u mogućnosti, lektoriraju uz pomoć roditelja ili učitelja. Kad se rad objavi na portalu Top generacija ispravci i korekcije više nisu mogući, a lektura se također uzima u obzir pri odabiru za zbornik ! 

6.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao  i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.Svi autori koji budu izabrani za objavu u zborniku dobit će besplatno svoj primjerak zbornika kad izađe.

8.Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete se da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

Donirajte Udrugu Mlada pera