Nedjelja, 26 svibnja, 2024

A Najkutak Međimurja je…

Nakon što smo odabrali Najprefriganke i Najprefrigance Međimurja te izdali zbornik kajkavštine Kištica za sutra želimo u zborniku 2023. godine posebno poglavlje posvetiti Najkutku Međimurja.

Učenici osnovnih i srednjih škola pisat će o svom Najkutku Međimurja bez obzira gdje on bio: na nekoj livadi, u dijelu šume, sela, kvarta ili pak vlastite sobe, ali u Međimurju…saznajmo gdje djeca vole najviše boraviti ili koji kutak je njihov kutak za opuštanje, oslobađanje stresa ili jednostavno maštanje ili pak, zašto ne, i zabušavanje. Otkrijte nam je li vaš Najkutak negdje u prirodi, u školi, kod kuće…

Zašto se upravo u tom kutku osjećate najugodnije?

Zašto vas upravo taj kutak smiruje?

Ili, zašto je upravo taj kutak najljepši?

Reci nam to, bilo na hrvatskom jeziku bilo na kajkavštini, bilo u pjesmi bilo u prozi i postani Otkrivač Najkutka Međimurja. Svi pristigli radovi bit će objavljeni u posebnom poglavlju godišnjeg zbornika najboljih radova objavljenih 2023.godine na portalu Top generacija u sklopu projekta Neka bude što deblja jer je plod našeg podneblja.

PRAVILA NATJEČAJA ZA PROJEKT “A Najkutak Međimurja je…”

1.Organizator projekta je udruga Mlada pera. Unutar projekta raspisuje se natječaj za najkreativniji literarni rad na zadanu temu.

2.Na natječaju mogu sudjelovati svi učenici osnovnih i srednjih škola u Međimurju no primamo i radove iz drugih krajeva Hrvatske ako se odnose na zadanu temu!

3.Svi pristigli radovi bit će objavljeni na portalu Top generacija u posebnoj kategoriji. U izbor ulaze svi radovi pristigli na natječaj u periodu 10.01. – 31.05.2023. godine. Nema ograničenog broja radova po autoru. Najbolji će biti proglašeni na službenoj stranici udruge Mlada pera. Poželjno je da radovi imaju svoje vlastite naslove, a mogu biti na kajkavskom književnom jeziku, kajkavskom narječju ili hrvatskom jeziku.

4.Žiri čine članovi udruge Mlada pera, jer su oni i osnovali udrugu s namjerom širenja i objavljivanja dječjih literarnih radova te vanjski stručni suradnik.

5.Radovi se šalju obavezno emailom u doc. ili docx. formatu (font i prored po želji jer portal automatski prebacuje u zadani font) na email adresu top_generacija@medjimurje.info uz obavezan predmet: A Najkutak Međimurja je…. Uz radove obavezno priložiti potpisanu Suglasnost roditelja/skrbnika za objavu dječjeg literarnog uratka. Suglasnost isprintati i potpisanu od strane roditelja/skrbnika  poslati poštom na

Udruga Mlada pera
Travnik 14
40000 Čakovec

ili  potpisanu skenirati (može se i fotografirati mobitelom) i zajedno s radom poslati na top_generacija@medjimurje.info . Ako se šalje više radova i u različitim terminima, dovoljna je jedna suglasnost.

Radovi će biti objavljeni s imenom i prezimenom autora/ice,  razredom i školom iz koje dolazi ili godinama autora te imenom mjesta iz kojeg dolazi.

Molimo mlade autore/ice da prije samoga slanja svojih radova pregledaju tekst i isprave pravopisne i gramatičke pogreške te ih, ako su u mogućnosti, lektoriraju uz pomoć roditelja ili učitelja. Kad se rad objavi na portalu Top generacija ispravci i korekcije više nisu mogući!

6.Radovi mogu biti popraćeni vlastitim ilustracijama kao  i ilustracijama prijatelja ili rođaka uz njihovu dozvolu. Udruga ne odgovara  za eventualnu povredu autorskih prava nad ilustracijama.

7.Između svih autora bira se maksimalno 10 najkreativnijih koji osvajaju titulu Otkrivača Najkutka Međimurja što će svaki pobjednik dobiti ovjekovječeno na plaketi pod sponzorstvom Eko Međimurja.. Također svaki Otkrivač Najkutka Međimurja dobit će i svoj primjerak zbornika kad izađe.

8.Organizator zadržava pravo u bilo kojem trenutku diskvalificirati sudionike za vrijeme trajanja natječaja, u sljedećim slučajevima:

– ako sudionik prekrši ova pravila,

– ako tekst sudionika nije u skladu s temom Natječaja,

– ako je ponašanje i rad sudionika uvredljivog ili vulgarnog sadržaja.

9.Udruga Mlada pera zadržava pravo poništiti natječaj bez posebnog obrazloženja, do trenutka javne objave rezultata na web stranici udruge.

Prijavom na natječaj slažete se da je objava Vaših podataka u skladu sa  Zakonom o zaštiti osobnih podataka (GDPR).

 

 

Donirajte Udrugu Mlada pera