Utorak, 19 ožujka, 2024
Mediji o udruzi Mlada pera

Neš se zvlekel! Kak si rekel?

Danas je prvi dan mjeseca listopada što znači da je sinoć u ponoć istekao rok za prijavu na natječaj Različitim jezicima na istome putu, ali isto tako znači da imate još ovaj mjesec vremena za prijavu na natječaj Koja je dobitna kombinacija?
Da bi nam svima to vrijeme prošlo što brže imam jedan tajni zadatak za sve vas, od bebeka do dedeka, od bebice do babice!

Kajkavski pričamo bajno, traži se ime tajno!
Projekt tajni je u tijeku, otkrij originalnu KAJ izreku!

Odmah se da naslutiti da u svemu ovome prste ima jedan tajni agent jer se radi o tajnom projektu od lokalnog, regionalnog, nacionalnog, europskog i svjetskog značaja! Ukoliko otkrijete ime tajnog agenta pomogli ste Udruzi Mlada pera da krene u realizaciju slikovnice o Zmajčeku Pozojčeku!

Kako ćete pomoći? Pogodite ime tajnog agenta, a dat ću vam neke natuknice:

  • ime je vrlo rašireno
  • ime je narodno
  • ime ima književni oblik, ali možda ima i kajkavski oblik

Zato nam na Facebook stranici Udruge Mlada pera ili na Facebook stranici portala Medjimurje info ili u komentaru na ovaj članak ili porukom u inbox predložite neko rašireno narodno ime, pogotovo u kajkavskom govornom području i dovedite Udrugu dva koraka do izdavanja slikovnice o Zmajčeku Pozojčeku!

Uspijete li predložiti onu pravu, originalnu kajkavsku uzrečicu, mudrost, filozofiju koja je i moto našeg tajnog agenta tada ste doveli Udrugu na samo korak do izdavanja slikovnice o Zmajčeku Pozojčeku!

Znači predložite ime, recimo Stjepan i kajkavsku verziju ako postoji, recimo Štef! Rašireno ime je i Matija, ali on nema kajkavski oblik pa ćete predložiti bez kajkavske inačice! Shvaćate da se naš tajni agent ne zove ni Stjepan alias Štef ni Matija, pa nećemo vam odati samo tako rješenje! No njegovo ime često srećete, svakodnevno, dakle, koje je?

Otkrit ću vam i da mu slogan nije biser iz školske klupe Najveće jezero na svijetu je Kajkavsko jezero! niti mudrost BOLE JE SIROMAŠKI SE VOZITI, NEG GOSPODSKI PEŠICE ITI.  Ponudite svoje rješenje!

I još jedan namig: što više prijedloga imena napišete ili uzrečica na kajkavskom, skupili ste više novaca za novu slikovnicu o Zmajčeku Pozojčeku u nakladi udruge Mlada pera!

Dakle, krenite, svatko može dati neograničen broj prijedloga imena i njegove kajkavske verzije ako postoji i uzrečice na kajkavskom jeziku!

Najte preveč premišlavati, ne tre v kmici napelavati!

Donirajte Udrugu Mlada pera