Četvrtak, 18 srpnja, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

Mladi literati predstavili udrugu Mlada pera gostima LifeClass Termi Sveti Martin

U petak, 27.09.2019. godine na Međimurskoj večeri gostima LifeClass Termi Sveti Martin predstavljena je udruga Mlada pera iz Čakovca. Uz predsjednika udruge Taradi Gorkića udrugu su predstavili Hrvoje Levatić, učenik 2. razreda OŠ Petar Zrinski, Šenkovec, zatim Niko Luburić, učenik 6. razreda OŠ Ivan Goran Kovačić  Sveti Juraj na Bregu i Nikica Luburić, učenica 1. razreda Ekonomske i trgovačke škole Čakovec te Leona Novak, učenica 3. razreda OŠ Gornji Mihaljevec zajedno sa svojom mentoricom Lidijom Novak Levatić, prof.
Leona Novak i njen brat Filip dobitnici su Srebrnog pera natječaja “Vitezovi proljetne livade” pa je ona s ponosom pokazivala svoju priču u istoimenoj slikovnici dok su Hrvoje, Niko i Nikica bili zauzeti predstavljanjem zbornika Različitost je najzanimljivija boja života i Top generacija, oba u nakladi udruge Mlada pera.

Nije ponestalo ni pitanja gostiju hotela, a kako su gosti i izvan granica Hrvatske mladi su dokazali je literarno stvaralaštvo međunarodni kod razumijevanja pa pouzdano znamo da će neke slikovnice završiti i u Francuskoj. Uz divljenje gostiju i njihovu podršku mladim literatima ne sumnjamo da će novi literarni radovi nastaviti dolaziti na natječaje udruge ili za objavu na portalu udruge Top generacija.

Ponovimo moto Udruge: Kreativnost je kad sliku koja vas je ostavila bez teksta možete opisati s tisuću riječi.

Radove mladih autora možete pratiti na portalu Top generacija, a o samoj udruzi saznati više na njenoj stranici!

Udruga Mlada pera

Svaki cent je itekako značajan!