Petak, 19 travnja, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

Prvi Art forest otvorio svoja šumska vrata posjetiteljima

Turistička zajednica Općine Nedelišće i grupa zaljubljenika u umjetnost i kulturu “Artisto” po prvi put su organizirali umjetnički festival Art forest koji se održava ovog vikenda u dvorištu Lovačkog doma u Nedelišću. Pod motom “Priroda diše umjetnost” razvijen je program koji svojom raznolikošću svakom posjetitelju pruža mogućnost da odabere nešto za sebe. Program se sastoji od velike dvodnevne izložbe slika u samoj šumi, u kojoj sudjeluje čak 26 autora te djeca iz Osnovne škole Nedelišće. Od programa vas još očekuje niz radionica, predavanja, performansa, glazbe, filmova i poezije. Jučer su održane radionice za najmlađe koji su sudjelovati u izgradnji hotela za kukce, predavanjima o ekologiji i mističnim vilama te čitanju poezije. Nakon predavanja Kristijana Petrovića priređen je vatreni show i akustična svirka varaždinskog kvarteta Vrulja.

Na Art forestu sudjeluje i udruga Mlada pera koja uz mini knjižnicu oba dva dana održavanja festivala provodi s djecom i radionicu Kako nastaje slikovnica? koja je danas na rasporedu u 13 sati, a evo kako je to izgledalo jučer:

Posjetite kutak udruge Mlada pera još danas!

Prvi Art forest otvorio svoja šumska vrata posjetiteljima

Nedjelja je danas inače rezervirana za mirnu obiteljsku šetnju neobičnom šumom, radionicu izrade prirodnih sapuna ili slikanja pejzaža. Tu su i satovi joge, hula hoop radionica i sviranje u začaranom krugu. Festival se zatvara večernjom projekcijom filma “Jedno ubojstvo za van” gdje čakovčanec Igor Baksa vodi glavnu riječ. Dodatne informacije vezane uz radionice i program dostupne su na internetskoj i Facebook stranici Turističke zajednice općine Nedelišće. Ulaz na festival i sve radionice je besplatan.

Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori