Srijeda, 17 travnja, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

Dječji ZAF: poziv na promociju slikovnice Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka

Subotu, 05.09. u  10,30 sati odredio je Zmajček Pozojček za promociju slikovnice Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka.

Promocija slikovnice održat će se u Muzejsko-informativnom centru (MIC) odnosno atriju Starog grada, a ako vrijeme dozvoli i oko Starog grada u Čakovcu uz perfomans djece s roditeljima pri čitanju priča iz slikovnice na “autentičnim” mjestima Staroga grada. Zmajček Pozojček iznenađuje djecu slikovnicom! Dakle, djeco, recite roditeljima da vas prijave za čitanje jedne priče iz slikovnice i slikovnica je vaša! Prijaviti se možete na email udruga@mlada-pera.medjimurje.info!
Zmajček Pozojček dočekivat će vas na ulazu u Stari grad, voditi vas od jednog do drugog mjesta čitanja priča, čitačima uručiti slikovnicu, a ako se netko poželi fotkati s njim, jedva čeka, voli pozirati kao i svi zmajevi!

Mladi autori – osnovnoškolci dali su si truda i istraživali o temi o kojoj su pisali, vrlo vješto, maštovito u priču su ubacili Zmajčeka Pozojčeka, a opet su njihove priče, zbog mašte ili usprkos mašti, izrazito poučne! Oni su uspjeli dokazati se u sva tri tražena elementa: istraživanju, kreativnosti i poučnosti!
“Rješavaju djeca zadatke iz matematike i sjetim se da nisam pročitala mail što ste nam poslali. Krenem ja njima čitati mail, oni se utišali i kada sam došla do dijela u kojemu pročitam Josipovo ime… On ustaje sa stolice, hvata se za glavu, suze mu same cure niz obraze, prijatelji mu plješću, čestitaju mu, radujemo se svi i vičemo od uzbuđenja. Ostatak dana nije znao kako se zove i samo je vikao kako mu se ruke tresu, a srce hoće iskočiti ispod majice.

Evo, tako je lijepo djelovala ova vijest na nas 🙂

Radujemo se slikovnici i rado ćemo ju čitati.
Samo nastavite s radom Udruge jer radite odličan posao i velika ste nada i poticaj za djecu koja vole pisati.
D.B.”

A4 format, 58 stranica

Ilustracije i obrade crteža: Fantasy Factory (http://fantasyfactory.eu/)

Grafička priprema: Daniel Hampamer Kiga

Tisak: Tiskara Zrinski Čakovec

ISBN: 978-953-59960-4-0

Donirajte Udrugu Mlada pera

Odgovori