Subota, 25 svibnja, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

Važni datumi Udruge Mlade pera

Udruga Mlada pera ima od danas dva važna datuma.

Prvi je naravno rođendan koji je 12.07. jer je na taj datum 2017. godine udruga osnovana.

Od danas drugi važan datum je 28.09. Zašto?
Nakon godinu dana postojanja Udruga Mlada pera odlučila je svake godine na neki način nagraditi/pohvaliti/istaknuti pojedince koji su dali bilo poseban doprinos razvoju i promociji Udruge, bilo izrazitom suradnjom s Udrugom ili zato što posebno želimo nagraditi nekog pojedinca u njegovom literarnom stvaralaštvu jer smatramo da samom svojom povećanom aktivnošću u literarnom izražavanju promovira taj način kreativnosti i prema drugima. Naravno da nam je draga svaka suradnja i cijenimo svaki literarni rad no uvijek netko na neki način odskače pa dobivanje titule Ambasadora/ice Udruge Mlada pera  može samo biti pozitivan motiv.

Titulu Ambasadorice Udruge Mlada pera za 2019. godinu ponijela je učenica 2.a razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec Gita Radiković i bio je to odličan izbor udruge. Naime, Gita je izuzetno aktivna u literarnom stvaralaštvu, svakoj pjesmi ili priči pristupa s velikom pažnjom da ne kažemo perfekcionizmom. No to nije sve, potiče i druge da pišu, da se literarno izražavaju, da oblikuju slova u riječi, riječi u rečenice, rečenice u stihove ili priče. Neumorna u zalaganju i predstavljanju udruge medijima i preko medija drugim mladim postojećim i potencijalnim autorima. Jednostavno, ona je svoju titulu ambasadorice shvatila ozbiljno i odlično se snalazi u toj ulozi vrlo aktivnim radom poduzimajući često sama inicijativu u promociji udruge.
28.09. prošle godine Gita je prvi put stupila u kontakt s Udrugom Mlada pera i od tada taj kontakt nije prekinut, dapače Gita je postala nezaobilazna osoba u udruzi jasno dajući do znanja što znači biti ambasadorom udruge.
Stoga je 28.09. na prijedlog predsjednika Udruge Mlada pera Taradi Gorkića proglašen Danom ambasadora Udruge Mlada pera!

Ubuduće će se na taj datum proglašavati novi ambasadori za tekuću godinu!

Gita_Radiković
Gita Radiković: Ponosna sam, sretna, iznenađena…
Donirajte Udrugu Mlada pera