Petak, 29 ožujka, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

Udruga Mlada pera obilježavat će Noć knjige od 00 do 24

U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara i uz financijsku potporu ZANE, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba u četvrtak, 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održava se deveta Noć knjige, posvećena aktualnoj temi promjene. Promjena je zahvatila i Noć knjige, koja će se po prvi puta održati u virtualnom svijetu.

Među  gotovo 200 različitih programa knjižara, antikvarijata, svih vrsta knjižnica, osnovnih i srednjih škola, vrtića, kazališta, ilustratora, prevoditelja, pisaca i drugih kreativaca i ustanova „prijatelja knjige“ iz svih dijelova Hrvatske obilježavanju Noći knjige pridružuje se i Udruga Mlada pera iz Čakovca.
01.04. započeo je natječaj Udruge Napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju! koji će trajati do 31.12. u ponoć, odnosno dočeka Nove godine. U Udruzi su odlučili da sve literarne radove pristigle na natječaj u periodu 01.04.-23.04. povodom Noći knjige objave  23.04. na svom portalu Top generacija. Prvo je bilo predviđeno objavljivanje radova u terminu 17 – 22 sata pa je zatim pomaknuto na termin 08 – 22 sata da bi sad, što sve u Udruzi čini izuzetno ponosnim i neizmjerno veselim, termin bio pomaknut na period 00 – 24 sata! Da ne zaboravimo napomenuti, u tih 24 sata SVAKIH 15 MINUTA bit će objavljen jedan literarni rad jer toliko je već sada radova pristiglo na natječaj, a po potrebi objavljivanje će se produžiti i poslije ponoći na 24.04. Bit će ovo antologijsko obilježavanje Noći knjige!
Uz ovakav početak natječaja što će tek biti do kraja godine?

Pozivamo vas sve da od 23.04. nadalje na portalu Top generacija pročitate radove mladih autora od 8 do 18 godina, jer #sknjigomnisiizoliran !

Donirajte Udrugu Mlada pera