Nedjelja, 28 travnja, 2024
Vijesti iz udruge Mlada pera

Zatvara se Udruga Mlada pera

Draga djeco, roditelji, nastavnici!

Na žalost, ovaj korona virus odnosi još jednu žrtvu! Teška srca došao sam do jedinog mogućeg zaključka: Udruga Mlada pera se mora ugasiti!

Nakon tri zbornika (Različitost je najzanimljivija boja života, Top generacija i Mozaik poezije i proze) i jedne slikovnice (Vitezovi Proljetne livade) planirana je nova slikovnica Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka i nova knjiga uz natječaj #ostanidoma, napiši pjesmu ili priču koju i objavi knjigu svoju, ali je sasvim izvjesno da to nećemo moći realizirati. Razlog je jednostavan: novac!

Znate i sami da smo i do sada teško dolazili do financijskih sredstava, a sada izgleda nećemo više nikako jer zbog korona virusa novca za kulturu nema. Ostaje nam samo s tugom se prisjećati svih onih nasmijanih dječjih lica kad im je objavljen literarni rad bilo na portalu Top generacija bilo u zborniku ili slikovnici.

Iskreno se nadamo da to neće negativno utjecati na vaš literarni rad i da ćete nastaviti i dalje biti kreativni i maštoviti, a onda jednog dana objavite i svoju vlastitu knjigu!

Ostajte nam nadahnuti!

Gorkić Taradi

predsjednik Udruge Mlada pera

 

PS: Šala mala, Mlada pera se nisu predala!