Petak, 19 travnja, 2024
Mediji o udruzi Mlada pera

List Međimurje: Danas, 10. srpnja udruga Mlada pera slavi prvi rođendan!

Na današnji dan (10. srpnja) prošle godine u Čakovcu je osnovana udruga Mlada pera sa ciljem promicanja dječjeg, mladenačkog, učeničkog i studentskog literarnog stvaralaštva, poticanja na blogiranje osoba svih uzrasta te aktivno sudjelovanje u komentiranju društvenih, sportskih, kulturnih i socijalnih događanja.

U tih 365 dana proveden je natječaj Različitost na koji je 266 mladih autora/ica poslalo 154 literarna rada. Radovi su pristigli iz 16 županija, grada Zagreba i Bosne i Hercegovine pa je time odmah i prvi natječaj mlade udruge postao međunarodni natječaj. Osim što su pristigli radovi iz svih nižih i viših razreda osnovne škole veseli i velik odaziv područnih škola te škole nacionalnih manjina. Rezultat natječaja je knjiga s prekrasnim i dirljivim pričama, napisanih pravim književno-umjetničkim stilom punim emocija, subjektivnosti i bogatim izražajnim sredstvima. Na natječaju Različitost svaki mladi autor dobio je svoj primjerak knjige.

Nastavak na https://medjimurje.hr/pod-medimurskim-nebom/zivot-udruga/danas-10-srpnjaudruga-mlada-pera-slavi-prvi-rodendan-35392/

Svaki cent je itekako značajan!