TV i radio nastupi

U udruzi nastojimo svaki put kad dobijemo poziv za nastup/predstavljanje na televiziji da pozovemo u goste i nekog od mladih autora jer bez njih mi ne bi postojali. Evo nekih nastupa:

Domaćin na Radiu1 novinar Dario Langus , gosti Gita Radiković učenica 2.a razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec, Andrija Gabriel Kežman, Zara Patarčec i Jasmina Branilović, učenici 3.a razreda lll. OŠ Čakovec i njihova učiteljica i mentorica Zdenka Novak i predsjednik Udruge Mlada pera Gorkić Taradi. Govorilo se o Tajnim pričama Zmajčeka Pozojčeka!
Domaćin na Radiju1 novinar Dario Langus , gosti Gita Radiković učenica 2.a razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec, Andrija Gabriel Kežman, Zara Patarčec i Jasmina Branilović, učenici 3.a razreda lll. OŠ Čakovec i njihova učiteljica i mentorica Zdenka Novak i predsjednik Udruge Mlada pera Gorkić Taradi.
Govorilo se o Tajnim pričama Zmajčeka Pozojčeka!

Ambasadorica Udruge Mlada pera Gita Radiković i ja s novinarem Dariom Langušom na snimanju Mozaika kulture, emisije Radia 1.

Ambasadorica Udruge Mlada pera Gita Radiković i predsjednik Udruge Mlada pera Gorkić Taradi 22.01.2020. godine s novinarem Dariom Langusom na snimanju Kulturnog mozaika, emisije Radia 1. Najavili smo promociju zbornika Mozaik poezije i proze i pričali o novom natječaju Tajne priče Zmajčeka Pozojčeka.

 

Da vrijeme ne ide uvijek istom brzinom dokazala je 22. siječnja 2019. godine emisija Glas mladih i Hrvatski radio Čakovec. Učenice Tara Kos i Hana Tomašić iz OŠ Gornji Mihaljevec bile su moje gošće kod voditeljice Spomenke Lovrinović. Nisam siguran jesmo li dokazali ili pobili Einsteinovu Teoriju relativnosti, ali sat vremena je protekao u sekundi!
Da vrijeme ne ide uvijek istom brzinom dokazala je 22. siječnja 2019. godine emisija Glas mladih i Hrvatski radio Čakovec. Učenice Tara Kos i Hana Tomašić iz OŠ Gornji Mihaljevec bile su moje gošće kod voditeljice Spomenke Lovrinović. Nisam siguran jesmo li dokazali ili pobili Einsteinovu Teoriju relativnosti, ali sat vremena je protekao u sekundi!
Gosti iz OŠ Gornji Mihaljevec u Vekerici
8. listopada 2018. godine učenici Tara Kos (8.r.), OŠ Gornji Mihaljevec i bivši učenik OŠ Gornji Mihaljevec Luka Zadravec (1.r. SŠ) te njihova mentorica Lidija Novak Levatić bili su gosti udruge Mlada pera na Varaždinskoj televiziji u popularnoj emisiji Vekerica. Odgovarali su na pitanja u vezi njihova literarnog stvaralaštva i predstavili se s pjesmama Stora hiža i Međimurski bregi.U sklopu emisije Vekerica pročitani su literarni radovi učenika i obavljen je kratak intervju s gostima. Također je predstavljen i projekt udruge Mlada pera “Nikad ne bi pogodio” na kojem je Luka Zadravec osvojio 2. nagradu s pjesmom Stara hiža, dok je Tarina pjesma Međimurski bregi ušla u zbir najboljih pjesama koje ulaze u zbornik natječaja.

 

Predstavljanje udruge Mlada pera iz Čakovca na Z1 televiziji
Ono što ovo predstavljanje svakako nije bilo 28. veljače 2018. godine je monotona govorancija. Zahvaljujući mladoj Maji Vučeta, učenici 5.b razreda osnovne škole Luka iz Sesveta te njenoj mentorici profesorici Davorki Pekišić koje se bile gošće predsjednika udruge Taradi Gorkića u predstavljanju udruge Mlada pera u emisiji “Zagrebe, dobro jutro” na Z1 televiziji zapravo se uživalo u opuštenoj atmosferi i nasmijalo se , a opet istovremeno saznalo sve o udruzi Mlada pera, prošlim i budućim projektima, čula se priča i razmišljanja vedre i svestrane Maje te saznalo što je to zapravo mentorstvo i koliko literarno izražavanje pomaže razvoju djeteta.

 

Donirajte Udrugu Mlada pera
Svaka kuna je itekako značajna!